Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/varmegye/mensura/classes/common/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 364

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/varmegye/mensura/classes/common/smarty/Smarty_Compiler.class.php on line 270
Toró Tibor - Mensura Transylvanica
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Toró Tibor

Helyzetfelmérés a nyelvi jogok érvényesüléséről a közigazgatásban

A Bálványos Intézet és a Mensura Transylvanica politikai elemzőcsoport az EMNT egyesület égisze alatt Románia és a nyelvi jogok a közigazgatásban. Helyzetfelmérés címmel indított kutatást, melynek célja a nyelvi jogok érvényesítésének és gyakorlati alkalmazásának vizsgálata a közigazgatás és a közszolgálat területén. »

Szubjektív kommunikációs elemzés az Igazság Napja tüntetés kapcsán

Disclaimer: ... ez az írás nem a Mikó-ügyről és annak fontosságáról szól, hanem az ügy kommunikációjával, illetve az erdélyi magyar médiával kapcsolatban tartalmaz szubjektív megjegyzéseket. »

A nemzetpolitikai prioritások újragondolása

A csángókérdéstől a szórványkérdésig

Az elmúlt hetek magyar nemzetpolitikai szempontból két fontos témát hoztak nyilvánosságra: a romániai népszámlálási adatok első etnikai bontását, illetve a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége és a magyar kormány illetékesei között kialakuló konfliktust. A cikk a két eseményből kiindulva jut el a magyar nemzetpolitikai célkitűzéseinek vizsgálatához. »